Digitale Gesprekscyclus tool via PersonPlus

Digitale Gesprekscyclus tool via PersonPlus

Digitale Gesprekscyclus tool via PersonPlus

Eerder schreven wij al over hoe je de talenten van medewerkers kunt versterken en talentvolle medewerkers binnen jouw organisatie houdt. Belangrijk hierbij is om regelmatig feedback en waardering te geven, ambities van medewerkers te achterhalen én om medewerkers vervolgens handvaten te geven om zich verder te kunnen ontwikkelen. Hoe kom je hier nou achter? Nou.. gesprekken voeren dus! Een goed gesprek en de verslaglegging daarvan blijkt best een uitdaging voor veel ondernemers. Laten we daar nou iets op bedacht hebben binnen PersonPlus! Lees snel verder over onze nieuwste dienstverlening: De Digitale Gesprekscyclus.

Ontwikkeling en het functioneren van medewerkers is een hot topic. Want: goed functionerende medewerkers zorgen voor goede bedrijfsresultaten en dat willen we natuurlijk allemaal. Zéker in een tijd waarin goede medewerkers enorm schaars zijn. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid, bedrijven, verschillende vakbonden en cao’s veel aandacht besteden aan ontwikkeling.

Initiatieven om ontwikkeling van medewerkers te stimuleren

Denk bijvoorbeeld aan het initiatief STAP budget vanuit de overheid, dat in het leven geroepen is om ontwikkeling van medewerkers en eventuele omscholing te stimuleren om zo (gedeeltelijk) het personeelstekort op te kunnen vangen.

En dan hebben we nog de nieuwe Europese regelgeving sinds augustus 2022, waarbij werkgevers een verplichte opleiding kosteloos moeten verstrekken aan medewerkers. De scholingskosten mogen in dat geval niet meer voor rekening van de werknemer komen, ook niet door middel van een studiekostenbeding.

Wat dacht je daarnaast van de nieuwe regels uit (o.a.) de horeca cao, waarbij medewerkers per 1 januari 2023 recht hebben op een ontwikkel budget (individuele leerrekening) zodat ze kunnen sparen voor een opleiding of training naar keuze? Het is daarnaast door de komst van deze cao nóg belangrijker om het functioneren bij te houden, want hier zit de beloning (voorwaardelijke salarisstijging) van medewerkers aan gekoppeld.

Het zijn allemaal initiatieven om ontwikkeling van medewerkers te stimuleren, om zo medewerkers te binden aan jouw organisatie of om te scholen, zodat ze duurzaam inzetbaar blijven. Daar moet ook jij als ondernemer dus iets mee!

Goede gesprekken: de sleutel tot succes!

Dus, hoe zorg je er nu voor dat medewerkers de beste versie van zichzelf worden en zich binnen jouw organisatie verder kunnen ontwikkelen? Dit doe je voornamelijk door goede gesprekken te hebben over ambities, doelstellingen en ontwikkeling van medewerkers en door samen een ontwikkelplan te maken. Dit wordt ook wel een Persoonlijk Ontwikkelingsplan genoemd (POP). Pas als je de ambities van jouw medewerkers weet, kun je als werkgever gerichte ontwikkelplannen maken en de juiste scholing/tools aanbieden.

Een goed gesprek is nog niet zo makkelijk. Want: Welke vragen stel je? Hoe vaak heb je een gesprek per jaar? En wat dacht je van de administratieve rompslomp in de vorm van gespreksverslagen en de planning van gesprekken..? niet zo makkelijk als dat het lijkt!

De Digitale Gesprekscyclus

Wij hebben dé e-HRM oplossing voor jou gevonden bij onze partner: De Digitale Gesprekscyclus (DDGC). In DDGC kun je de volgende dingen onderbrengen:

 • Gesprekscyclus met gespreksformulieren (bijvoorbeeld: einde proeftijdgesprek, functioneringsgesprek, beoordelingsgesprek, exitgesprek)
 • Competenties en functieprofielen
 • 360 graden feedback: zodat collega’s en leidinggevenden elkaar feedback kunnen geven, zo kun je talenten herkennen én erkennen

Het gebruik van De Digitale Gesprekscyclus is mogelijk vanaf € 680,- per jaar (excl. BTW). Daarmee kun je aan maximaal 40 medewerkers toegang verstrekken. Omgerekend is dat € 17,- per persoon per jaar. Je kunt het aantal gebruikers in stappen van 10 verhogen voor diezelfde € 17,- per gebruiker per jaar.

Implementatie

De implementatie van DDGC kan PersonPlus verzorgen tegen gereduceerd tarief, namelijk tegen €85 per uur. Wij zullen jou adviseren over zaken als functieprofielen, competenties en gespreksformulieren en zullen ook de inrichting hiervan in DDGC verzorgen.

Door middel van een telefonische intake worden jouw wensen in kaart gebracht, geven we advies m.b.t. jouw Gesprekscyclus en leggen wij uit wat allemaal mogelijk is in de applicatie. Na de intake zullen wij een indicatie geven van het aantal uur dat wij verwachten nodig te hebben om DDGC in te richten aan de hand van jouw wensen (gemiddeld 5 tot 10 uur). Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Inbegrepen bij ieder abonnement

 • Online gespreksdossier
 • Flexibel in te richten gesprekscyclus
 • Templates voor gesprekken
 • Kant-en-klare competentieprofielen
 • Tijdsbesparing bij gespreksvoering
 • Analyse van de opbrengsten
 • 360°-feedback collega’s
 • Automatische rappellering
 • Support per telefoon en e-mail
 • Toegang op desktop en tablet
 • Uitstekende beveiliging van data
 • Automatische updates en backups

Interesse gewekt?

De implementatie van DDGC kan PersonPlus verzorgen tegen gereduceerd tarief, namelijk voor €89 per uur. Hebben we jouw interesse gewekt en wil je meer weten over deze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en plan een intake via onderstaand formulier.


 

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.