Verzuim- en Arbobegeleiding bij PersonPlus

Verzuim- en Arbobegeleiding bij PersonPlus

Verzuim en Arbobegeleiding zijn zaken waar je liever niet aan denkt en liever ook niet mee te maken hebt. Maar als ondernemer ontkom je er niet aan dat jou medewerkers af en toe uitvallen door ziekte of andere medische redenen. Bij PersonPlus zijn wij er om jou te ontzorgen en te ondersteunen, onder andere op het gebied van Verzuim en Arbobegeleiding. In dit blog lees je wat wij precies voor je kunnen betekenen!

Verzuim- en Arbobegeleiding:

Wanneer jouw medewerker ziek gemeld is, gaan wij vanaf het eerste moment voor je aan de slag. Onze verzuimexperts zorgen ervoor dat de medewerker gebeld wordt om te vragen hoe het gaat en hoe lang de medewerker denkt ziek te zijn. Daarnaast melden wij de medewerker ziek bij de verzekeraar. Dat scheelt jou tijd en energie, wat je goed kan gebruiken want bij een zieke medewerker draait de zaak gewoon door.

Ziekmeldprocedure:

Zorg ervoor dat jouw medewerkers op de hoogte zijn van de ziekmeldprocedure en hang de procedure op een zichtbare plaats binnen je bedrijf. Adviseer je medewerkers ook om het telefoonnummer van PersonPlus in hun telefoon op te slaan, zodat je nadat je zelf de ziekmelding hebt ontvangen hier verder geen omkijken naar hebt.

Bekijk de Ziekmeldprocedure hier

Blijft de medewerker voor langere tijd thuis? Dan wordt de medewerker aangemeld bij de arbodienst. Omdat niemand voor de lol ziek thuis zit, sturen we ook een kaartje met onze welgemeende beterschapswens. We verzorgen alle begeleiding rondom verzuim voor zowel de werkgever als de medewerker. Hier hoort het maken van een plan van aanpak en hulp rondom re-integratie ook bij.

Wist je dat:

We zijn voor jou de spil in het ziekteproces tussen medewerker, arbodienst, verzekeraar en natuurlijk jijzelf. We zorgen ervoor dat het ziekteproces zo spoedig mogelijk verloopt en dragen zorg voor alle aspecten binnen dit proces.

Wist je dat wij ook het volgende voor je regelen:

  • Inplannen van een consult bij de bedrijfsarts.
  • Versturen van de uitnodiging voor het consult bij de bedrijfsarts.
  • Reminder versturen 1 dag voor de afspraak.
  • Uitgebreid doornemen van het evaluatieformulier.
  • Het opstellen van het plan van aanpak.

En natuurlijk zijn wij te allen tijde beschikbaar voor vragen van werkgever en werknemer.

Salarisadministratie:

Wat helemaal geweldig is, is dat wanneer wij ook jouw salarisadministratie doen, we ook alle administratieve handelingen binnen de salarisadministratie voor je regelen. Denk hierbij aan de opvolging van CAO afspraken. Een voorbeeld hiervan is dat wij dan de ziekte-uren correct op de loonstrook verwerken, eventueel met inhouding van een wachtdag.

Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het ziekteproces van jouw medewerker, dat doen wij voor je!

Natuurlijk wil jij er alles aan doen om je medewerkers te helpen, en om uitval te voorkomen. Meer lezen?  Andere interessante blogs met relevante onderwerpen vind je hier: “Verlaag de kopzorgen van medewerkers met geldzorgen” en “Ziek of arbeidsongeschikt?”.

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.