Simpel SEO Succes

Simpel SEO Succes

Search engine optimization (SEO). Waarom is het belangrijk en hoe kun je dit zelf toepassen? SEO klinkt ingewikkelder dan het is.

Wat is simpel SEO verbeteren?

Meer dan 90% van de mensen in Nederland gebruikt Google als zoekmachine op het internet. Wanneer iemand zoekt op “Grieks restaurant Zeeland”, is er één Grieks restaurant in Zeeland die bovenaan de zoekresultaten zal verschijnen. Dat is het restaurant met de beste SEO.

In veel gevallen zal de zoeker niet verder kijken dan de eerste pagina, een goede SEO is daarom echt essentieel. Wanneer je website ergens op de vierde pagina pas zichtbaar is, zullen maar weinig mensen jouw webpagina bereiken.

Hoe werkt Google

Om SEO goed te kunnen begrijpen, moet je weten hoe Google werkt. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat jouw webpagina bovenaan de zoekresultaten komt:

Zoekwoorden – Bepaal welke zoekwoorden je klanten zullen gebruiken om bij je webpagina terecht te komen. Probeer die zoekwoorden zelf eens uit in een incognitovenster, je moet het incognitovenster zien als iemand zonder vooroordeel, die je het beste advies wilt geven. Bekijk de pagina’s die bovenaan de resultatenlijst staan. Als je op die zoekwoorden gevonden wilt worden, zal jouw pagina dus moeten lijken op de pagina’s die al bovenaan staan.

*Een incognitovenster open je door te klikken op de drie puntjes rechtsboven in het Google startscherm en dan “nieuw ingonitovenster”.

De focus keyphrase – Oftewel het zoekwoord waarop je graag gevonden zou willen worden. Eigenlijk is dat waar je tekst over gaat in één of een paar woorden samengevat. Deze woorden wil je in de titel en in wat tussenkopjes zetten, want ook daar beoordeelt Google de tekst op.

*De meeste websitemakers hebben een duidelijk tekst vak waar “Focus Keyphrase” bij staat, daar vul je de desbetreffende (zoek)woorden in.

Interne links – Een interne link is een link die leidt naar een andere pagina op dezelfde website. Wanneer je bijvoorbeeld een blog schrijft over een onderwerp wat met een ander blog overlapt, kun je refereren naar dat blog door een link te plaatsen. Google ziet een interne link als “belangrijk” en zal pagina’s met interne links eerder aanbevelen.

Google Reviews – Reviews zijn van groot belang voor de SEO van je website. Wil je meer weten hierover? Dan kun je via deze interne link 😉 een uitgebreid blog openen over Google Reviews: Google reviews: de joker voor jouw bedrijf – PersonPlus

Belangrijk: 

Installeer een plug-in (Yoast SEO, All-in one SEO etc.) – Veel websitebouwers bieden de mogelijkheid om een plug-in te installeren, dit moet je zien als een aanvulling op de websitebouwer, een extra functie. De plug-in geeft aan hoe je je webpagina nog verder zou kunnen optimaliseren, een groen bolletje betekend optimaal, een oranje bolletje betekend verbetering mogelijk en een rood bolletje betekend verbetering nodig. Er staat altijd bij hoe je het kunt verbeteren. Het internet staat overigens vol met tutorials over deze plug-ins, het is het zeker waard om eens een kijkje te nemen.

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.