Referentiefuncties horeca

Referentiefuncties horeca

Als werkgever kan het lastig zijn om een juiste beloning en waardering toe te kennen aan jouw personeel. Zeker als het gaat om (opgeleide) vakkrachten. Je wilt natuurlijk niet dat het personeel zich ondergewaardeerd voelt of juist teveel krijgt voor het soort werkzaamheden. Wat betreft horeca vakkrachten kun je dit nu allemaal opzoeken op één handige website: referentiefuncties horeca. Met deze website kun je alles zelf opzoeken aan de hand van een functie omschrijving, taken en verantwoordelijkheden. Dit is makkelijk voor zowel werkgever als werknemer. Meer weten? Lees hier verder!

Register Referentiefuncties horeca

Functieschalen, categorieën, loonindexen; het is nogal wat allemaal. Maar wat als je wilt weten wat voor een bepaalde functie een “normale” beloning is? Natuurlijk is er de CAO maar zeker voor vakkrachten kunnen er nogal wat variabelen aan te pas komen. Daarom is er nu deze website. Op referentiefunctieshoreca.nl kun je bekijken in hoeverre bepaalde taken, verantwoordelijkheden en beloning passen bij een bepaalde functie.

De site werkt makkelijk en overzichtelijk om jou een zo goed mogelijk inzicht te geven in de salarissen binnen de horeca. Aan de linkerkant van de homepage kun je middels een aantal zoekfuncties heel gemakkelijk jouw functie, functieschaal en leidinggevend aanvinken. Hier komt vervolgens een functieprofiel uit met een aantal kenmerken en eisen van deze functie. Aan de hand hiervan kun je binnen de CAO een gepast salaris vinden. Zo weet je zeker dat jij de juiste beloning en waardering geeft aan jouw medewerkers. Het is en blijft natuurlijk wel een advies, zo lang het binnen de CAO valt mag je hiervan afwijken.

Voorbeeld

Stel je wilt een vakkracht aannemen voor Medewerker Bediening, zonder leidinggevende functie en je hebt geen idee in welke functieschaal deze medewerker valt. Je kunt dan in de linker zoekbalk de gegevens invoeren die je weet. Wanneer je alle gegevens in hebt gevuld klik je op zoeken. Als er gegevens zijn die je niet weet kun je gewoon “geen voorkeur” aangeven.

Mocht het zo zijn dat je bij toeval de functie al weet, dan kun je dit onderaan de zoekfunctie aangeven. In dat geval ga je gelijk door naar de juiste pagina’s. Let wel op, dit zijn de referentiefuncties vanuit 2002 en sommige werkzaamheden of verantwoordelijkheden kunnen zijn aangepast in de tussentijd.

Wanneer je deze zaken hebt ingevuld krijg je een lijst met functies die voldoen aan jouw zoekopdracht. Kies vanuit deze lijst de functie die bij deze medewerker past en je krijgt vervolgens een overzicht van taken, verantwoordelijkheden en een inschaling volgens de KHN CAO

Aan de hand van de referentiegroepen kun je middels de CAO loontabel het salaris in deze functiegroep opzoeken. De CAO vind je online en op onze website. In dit geval behoort de functie in groep 2 en 3.

Als werknemer kun je deze tools gebruiken om te kijken of jouw beloning, verantwoordelijkheden en taken passen binnen jouw functieprofiel. Op deze manier kun jij goed geïnformeerd aan de slag! Let wel, zo lang het binnen de CAO valt mag een werkgever hiervan afwijken.

Kortom, super handig dat referentiefuncties horeca!

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.