September: -R in de maand

September: -R in de maand

Met de temperatuur die daalt, stijgt de kans op griep en verkoudheid. Elk jaar is het weer een uitdaging om jouw personeel fit en voorbereid door deze periode te helpen. Zeker met het coronavirus, is het een extra uitdaging om dit jaar het griepseizoen door te komen. Wanneer jouw personeel verkoudheidsverschijnselen vertoont of grieperig is, blijven ze uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen thuis. Al dat gehoest en geproest is ronduit vervelend, maar het ziekteverzuim dankzij griep en verkoudheid kost jaarlijks ook een boel geld. Omdat voorkomen beter is dan genezen, geven we jou 5 tips om jouw medewerkers fit de herfst door te laten komen.

1. Vitamine D

The Sunshine Vitamin, vitamine D wordt van nature aangemaakt in jouw lichaam wanneer zonlicht de huid raakt. In de zomer gebeurt dit een stuk makkelijker dan in de gure herfstmaanden. Gelukkig zijn er nog andere manieren om aan vitamine D te komen. Zo vind je dit in bepaalde etenswaren zoals vette vis of vlees. Ook kun je vitamine D aanvullen met voedingssupplementen.

2. Bewegen

Het is altijd gezond om voldoende te bewegen gedurende de dag. Dit zit bij de meeste horeca toppers wel goed, gezien het aantal meters dat op de werkvloer wordt gemaakt.

Een belangrijk risico is wel dat horecamedewerkers veel dezelfde bewegingen maken (denk aan een dienblad dragen) en hierdoor pijntjes kunnen krijgen. Afwisseling is hierbij het toverwoord!

3. Ventilatie werkruimte

Met de zomer die (bijna) voorbij is, verplaatst veel van de horeca zich weer naar binnen. Los van alle perikelen rondom het coronavirus is het van essentieel belang dat jouw personeel in een goed geventileerde ruimte werkt. Door frisse lucht wordt vermoeidheid en stress verminderd, naast het feit dat het belangrijk is om verspreiding van griep en virussen tegen te gaan natuurlijk.

4. Slapen

Het is geen geheim dat het werken in de horeca vaak een onregelmatig bestaan is. Nachten doorwerken om de volgende ochtend weer vroeg de zaak te openen is geen uitzondering. Door jouw personeel de mogelijkheid te bieden van een vast (slaap)rooster kun je de klachten gerelateerd aan een onregelmatig leven tegengaan. Zeker wanneer de dagen korter worden en de nachten langer.

5. Eet KOOL!

Misschien een verrassing voor velen maar kolen (bloemkool, boerenkool, andijvie) bevatten veel ijzer en andere vitaminen die we tijdens de koude wintermaanden goed kunnen gebruiken. Deze groenten staan niet voor niets bekend als echte wintergroenten. Dus help jouw personeel de winter door en zorg voor kool op het personeelsmenu!

We hopen natuurlijk dat iedereen gezond en wel de herfst door gaat komen, maar helaas melden Arbodiensten dat het aantal ziekmeldingen in de herfst drie keer zo hoog is dan normaal.

Dus mocht je toch met zieke medewerkers te maken krijgen, dan is PersonPlus er natuurlijk voor jou! Wij houden contact met jouw zieke medewerkers, zorgen dat alles administratief geregeld is en schakelen met de Arbodienst en de verzekering. Zo hoef jij je hier geen zorgen over te maken!

Voor meer informatie over onze services; kijk op www.personplus.nl en voor vragen m.b.t. ziekmeldingen; mail naar verzuim@personplus.nl of bel ons 0113-405680.

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.