Plezier op je werk-dag

Plezier op je werk-dag

Tijdens de dag van het werkplezier wordt stilgestaan bij het belang van werkplezier om stress te verlagen. Werkstress is namelijk beroepsziekte nummer één en op dit moment lopen 1 op de 6 werknemers in Nederland het risico om in een burn-out terecht te komen. Het is zelfs zo, dat bij ruim 37% van de ziekmeldingen, werkstress de oorzaak is van de ziekmelding. Bij PersonPlus besteden wij veel aandacht aan de gezondheid en het werkplezier van onze medewerkers. Zo wordt er dagelijks gezorgd voor een gezonde lunch en komt er een keer per week een personal trainer naar ons kantoor om onze medewerkers fit te houden met een lesje bootcamp.

Hoe zorg jij er nu voor dat je geen stress, maar juist plezier ervaart tijdens het werk? En wat kun je als werkgever nog meer doen om het werkplezier van medewerkers te verhogen? Wij geven zowel werkgevers als werknemers graag tips:

Tips voor werkgevers:

  • Ga in gesprek

Bespreek met medewerkers wat ze willen leren, of ze op hun plek zitten, wat hen drijft en hoe jullie het werkplezier samen kunnen vergroten. Stress verminderen en plezier verhogen moet je samen doen!

  • Geef medewerkers persoonlijke aandacht

Iedere medewerker is anders en wil anders benaderd worden. Pas hier jouw manier van communiceren, motiveren en werken op aan.

  • Investeer in sterke kanten van medewerkers

Vaak wordt geprobeerd om zwakke punten te ontwikkelen en verbeteren. Die kun je echter beter laten voor wat ze zijn, want dit kost een hoop negatieve energie. Probeer achter de sterke punten van jouw medewerkers te komen en die optimaal te benutten. Zo zet je medewerkers in hun kracht in en doen ze wat ze leuk vinden en goed kunnen!

  • Celebrate succes!

Successen mag je vieren. Vaak krijgen medewerkers te horen wanneer iets niet goed gaat. Wanneer iets wel goed gaat, wordt het al snel gezien als vanzelfsprekend. Maar, wanneer iets goed gaat of een mooi resultaat wordt behaald, vier het! Het geven van complimenten, laten blijken van waardering en betrokken zijn als werkgever draagt enorm bij aan het werkplezier.

  • Vrijheid en flexibiliteit

Laat medewerkers vrij in het regelen van zijn/ haar eigen werk. Vrijheid vergroot het verantwoordelijkheidsgevoel en draagt bij aan werkplezier. En door flexibele werktijden mogelijk te maken vergroot je niet alleen werkplezier, maar vaak ook productiviteit!

Tips voor werknemers:

  • Ontspan!

Zorg voor voldoende ontspanning tussen je taken en afspraken door. Neem regelmatig even een korte break, zodat je weer volledig opgeladen aan je volgende taak kunt beginnen.

  • Blijf in beweging

Als je fysiek gezond bent, heeft dit een goede werking op je gemoedstoestand. Ga in je pauze bijvoorbeeld even een frisse neus halen, ga na het werk naar de sportschool, of schrijf je in bij een sportvereniging.

  • Blijf praten

En daarmee bedoelen we niet alleen de gezellige kletsmomenten met je collega’s 😉 Laat het ook weten als je druk bent of even niet lekker in je vel zit. Dit lucht op! En zo kunnen collega’s en jouw werkgever rekening met je houden en werken aan een oplossing.

  • Achterhaal de oorzaak van stress

Probeer erachter te komen waar de stress vandaan komt en probeer de oorzaak (samen met je werkgever) aan te pakken en de situatie te veranderen.

  • Communiceer positief

Tegenwoordig staan de negatieve aspecten van werk vaak centraal. Hierdoor vergeten we de positieve kanten van werk een beetje. Want werk is eigenlijk hartstikke leuk! Het geeft voldoening, je kunt je talenten inzetten en iets bijdragen. Probeer positief te blijven, niet te klagen en het gezellig te hebben op de werkvloer. Wedden dat dit iets doet met de gemoedstoestand op het werk?!

Wij verzekeren je; door te werken aan werkplezier worden werkdagen leuker, de sfeer op het werk beter, worden medewerkers productiever én boek je betere resultaten!

Mocht je als werkgever zijnde wel wat hulp kunnen gebruiken bij verzuimbeheersing (en het stimuleren van werkplezier), dan ben je bij PersonPlus aan het juiste adres. Wij combineren een ziekteverzuimverzekering met HR- en Arbobegeleiding en schakelen met alle betrokken partijen om jou volledig te ontzorgen! Klinkt dit jou als muziek in de oren of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier op de website in of bel naar 0113-405680

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.