Internationalisering in de horeca én bij PersonPlus

Internationalisering in de horeca én bij PersonPlus

Ook de horeca internationaliseert! Het vinden van goed horecapersoneel wordt steeds moeilijker. Steeds vaker vinden werkgevers personeel uit alle hoeken van de wereld, met verschillende moedertalen binnen één bedrijf als gevolg. Engels-, Duits- of Spaanstalige medewerkers zijn vandaag de dag geen uitzondering meer. Omdat deze werknemers in veel gevallen de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en wij graag de beste service aan onze klanten willen bieden, hebben wij een Engelstalig inschrijfformulier gemaakt.

Wanneer er een werknemer in dienst komt die de Nederlandse taal niet voldoende beheerst om de aanmelding in het Nederlands te doen, kan je een Engelstalig inschrijfformulier invullen. Vervolgens ontvangt de werknemer het inschrijfformulier in het Engels. Nadat wij de inschrijving hebben ontvangen zullen wij een arbeidsovereenkomst in het Engels aanbieden en de werknemer hiervan op de hoogte stellen.

De aanmelding verloopt dus in essentie hetzelfde als een normale, Nederlandstalige, aanmelding zoals je van ons gewend bent maar dan in het Engels. Piece of cake!

What’s in it for you?

Voor jou als werkgever zitten hier verschillende voordelen aan. Op deze manier hoef je zelf niet alles uit te leggen maar is het in één keer duidelijk wat er van de werknemer verlangd wordt. Ook hoef je je geen zorgen te maken of de werknemer de arbeidsovereenkomst begrijpt en kunnen er in de toekomst geen misverstanden hierover ontstaan. Bovendien kunnen jouw werknemers altijd bij ons terecht met eventuele vragen. Wij zullen deze dan ook in het Engels beantwoorden. Op die manier voelen ook werknemers met een andere moedertaal zich gehoord en welkom bij jouw bedrijf.

Waar kan ik het formulier vinden?

Het Engelstalige inschrijfformulier kan je vinden op onze website. Klik vervolgens op “formulieren”. Hier kun je de inschrijfformulieren vinden voor nieuwe medewerkers. Je kunt dan kiezen voor een inschrijfformulier in het Nederlands of in het Engels. Wanneer je voor het Engelse formulier kiest, verschijnt het formulier in het Engels in plaats van het Nederlands zoals je van ons gewend bent.

Ook kan je op deze pagina andere formulieren vinden zoals het ziekmelden van een medewerker en de aanvraag voor een verzuimverzekering.

Ben je geïnteresseerd in onze services op het gebied van salarisadministratie, verzuim- en arbodiensten, HR-ondersteuning of juridisch advies? Neem dan contact met ons op via mail, telefoon of WhatsApp.

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.