Doe de gratis terrasscan

Doe de gratis terrasscan

Na lang wachten, is het verlossende woord daar! Vanaf 28 april mogen de terrassen weer open! 

Ben jij al goed voorbereid om het maximale rendement uit het terrasseizoen te halen? De juiste inrichting, goed voorbereid personeel, de slimme menukaart en optimale gastbeleving bepalen het succes van jouw terrasseizoen. Wil jij de processen in jouw zaak sneller, slimmer én goedkoper inrichten om kosten te besparen en omzet te verhogen? Doe de gratis Terrasscan!

Met het terrasseizoen in aantocht heroverwegen ondernemers de strategie achter de inrichting van het terras, de inzet van personeel, digitalisering en het niveau van gastbeleving. Consumentengedrag en verwachtingen op het gebied van kwaliteit en service zijn veranderd en dat biedt nieuwe kansen!

Het invullen van de scan duurt circa 5 minuten. Op basis van de antwoorden op de 8 multiple choice vragen krijg jij inzicht in de thema’s: menukaart, jouw terras, personeel en gastbeleving.

Ons doel is jou te ondersteunen om het maximale rendement uit het komende terrasseizoen te halen! Doe onze gratis terrasscan!

Om het tussen de strenge regeltjes door tóch wat luchtiger te houden staan hier onder makkelijk te regelen aanpassingen welke ook nog leuk zijn!

Heb jij er aan gedacht gepersonaliseerde desinfectiegel te verkopen? Koop bijvoorbeeld via https://socialprotect.nl/ de desinfectiegel in en ontwerp een sticker en plak deze er overheen, leuk om te verkopen of bijvoorbeeld “te geven” bij een een fles wijn.

Moet een gast vanaf het terras naar het toilet, maar heeft deze geen mondkapje bij? Voor jou als doordachte ondernemer na-tuur-lijk geen probleem. Het is een leuk idee om mondkapjes te laten maken met jullie logo er op, voor jouw personeel én om te verkopen als zijnde up-selling. Wie wilt er nou geen mondkapje van zijn of haar favoriete horecazaak?

Gasten met een drankje op kunnen natuurlijk erg gezellig worden, maar wat een pech, de ober is altijd 1.5 meter weg! Speel hier op in, laat bijvoorbeeld shirtjes maken met hierop leuke teksten, uiteraard hebben wij meegedacht in deze:

 • 1,5 meter bier, uhm.. afstand! (voor de kroegen)
 • Wat een pech, de ober is 1.5 meter weg!
 • Houd 1,5 meter afstand! Bedankt!

Ook deze gepersonaliseerde shirtjes kan je natuurlijk weer verkopen aan je gasten, een souvenir vanuit de lockdown 2020-2021. Leuk voor later zullen we maar zeggen..

Uiteraard zijn wij ons bewust dat bovenstaande ideetjes, een investering nodig hebben welke niet altijd mogelijk zijn na de lange sluiting wegens de huidige landelijke situatie.

Hierbij wat “tips and tricks” om jouw terras er “spik en span” uit te laten zien:

 • Zorg er natuurlijk voor dat de stoelen allemaal 1.5 meter uit elkaar staan om zo de maatregelen te waarborgen.
 • Gasten dienen zich te registreren i.v.m. het bron- en contactonderzoek van de GGD. Dit kan eventueel doormiddel van een registratiemap waar gasten hun gegevens in kunnen vullen, maar dit kan ook online via bijvoorbeeld een QR-code.
 • Is er al een looproute, zorg dat deze duidelijk is voor iedereen.
 • Zorg er voor dat je genoeg schoonmaakdoekjes in de aanslag hebt.
 • Gebruik een desinfectie spray om gemakkelijk de tafels en de stoelen na gebruik te desinfecteren.
 • Zet vooral een gezellig bloemetje op tafel voor de sfeer, zodat gasten jouw terras boven die dat van een ander verkiezen.
 • Werk je met kaarten, dan is het misschien een idee om te starten met online menu kaarten. Waar gasten via een QR -code kunnen komen en zo veilig en makkelijk de menukaart in kunnen zien.
 • Geef indien mogelijk ergens aan: “Pinnen? Graag!”

Hierbij nog wat tips op de werkvloer:

 • Doe bij het doen van de afwas of het spoelen van de glazen, handschoenen aan en ververs regelmatig het water in de spoelbak.
 • Zet een desinfectie spray naast de kassa en desinfecteer het scherm regelmatig, doe dit ook bij het koffiezetapparaat en de pistons.
 • Zet ook een desinfectie spray op de bar, zodat je regelmatig de eventuele mobiele pin, de dienbladen, de handhelds en pennen gemakkelijk kan desinfecteren.
 • Zorg ook dat je onderling voldoende afstand van elkaar houdt.

Ben jij na het lezen van deze terrasscan enthousiast geraakt? Lees dan ook vooral ons artikel in ZeelandZakelijk met nog meer tips en tricks over de (her)opening van het terras.

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.