Coronavirus

Op dit moment ontvangen wij enorm veel vragen over het Coronavirus. Graag voorzien wij onze klanten daarom van meer informatie.

Uiteraard staan wij jou telefonisch en/of per e-mail graag te woord, echter is de wachttijd op dit moment langer dan je van ons gewend bent wegens de ‘Coronacrisis’.

Het Coronavirus komt ondertussen in grote getale voor in Nederland en de omliggende landen.

Bij elk ziektegeval wordt het afgesproken protocol met betrekking tot onderzoek en quarantaine gevolgd. Behandeling vindt voor ernstig zieke mensen in het ziekenhuis plaats, de mensen die minder ziek zijn, zijn in thuisisolatie geplaatst.

Een bijkomend groot risico is dat afdelingen van bedrijven en organisaties mogelijk niet meer aan hun normale bedrijfsvoering toekomen omdat er teveel mensen ziek zijn of mensen in quarantaine zitten. En in geval van (o.a.) horecabedrijven: dat gasten niet meer komen/opdrachten worden geannuleerd.

Hierbij een aantal adviezen om de bedrijfscontinuïteit in stand te houden:

– Normale persoonlijke hygiëne blijven toepassen, vaker handen wassen op juiste manier, hoesten/niezen in elleboog, goede schoonmaak, uit buurt van zieke mensen blijven.

– Risicoplekken binnen organisatie in kaart brengen, bijvoorbeeld;

– Medewerkers die contact hebben met mensen met kwetsbare gezondheid.

– Medewerkers die naar het buitenland gaan of geweest zijn.

– Solitaire maar relevante functies (is er iemand die, zo nodig, taken kan overnemen).

Kritieke processen binnen het bedrijf.

– Voorkom bijeenkomsten met meer dan 100 mensen bij elkaar.

– Gebruik digitale middelen voor overleg/vergaderingen ipv fysiek vergaderen.

– Waar mogelijk thuiswerken, we begrijpen dat dit in de doelgroep horeca lastig kan zijn.

Denk tevens aan bijzonder verlofvormen voor medewerkers bij het moeten zorgen voor zieke familieleden.

Voor zowel werknemer als werkgever is dit een lastige situatie. Wij adviseren je in overleg te gaan met de medewerkers om een passende oplossing te vinden, bijvoorbeeld door verlofdagen op te nemen of minuren op te bouwen. Dit is een mogelijkheid en geen verplichting! De medewerkers mogen dit dus weigeren. Echter, door de uitzonderlijke situatie kunt u een beroep doen op goed werknemerschap, maar vergeet hierin ook niet het goed werkgeverschap!

Het is mogelijk om werktijdverkorting aan te vragen. Het gaat om 2 weken eigen risico en de verwachting dat 2 tot 24 weken de omzet minstens 20% lager is dan normaal, vanwege de effecten van het coronavirus en de getroffen maatregelen. De vergunning voor werktijdverkorting kan aangevraagd worden bij het Ministerie SZW. Indien hier nog vragen over zijn en de loonadministratie van jouw horecazaak ondergebracht is bij PersonPlus kan contact opgenomen worden via 0113-405680.

Voor nadere informatie:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

https://www.ggd.nl/

Medewerkers met vragen over hun eigen gezondheid kunnen zich telefonisch melden bij hun huisarts.

Voor algemene vragen over het coronavirus kun je bellen met: 0800-1351

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.