Coronaproof kerstborrelen

Coronaproof kerstborrelen

We hadden allemaal gehoopt dat het anders zou zijn, maar helaas zitten de maatregelen niet mee. Dit leidt ertoe dat fysieke kerstborrels niet echt mogelijk zijn. Gelukkig hebben wij een paar leuke, gezellige alternatieven bedacht. Wij vinden namelijk dat dit soort dingen, juist in deze zware tijden, gevierd moeten worden. Daarnaast is het ook niet geheel onbelangrijk om op deze manier je personeel zich verbonden te laten voelen met je bedrijf, zeker nu de vraag naar personeel zo hoog is.

Online opties

Door je borrel online te houden, weet je in ieder geval zeker dat je kerstborrel coronaproof is. Maar dat betekent uiteraard niet er geen feestje gebouwd kan worden! Hou een verkleedwedstrijd of geef iedereen een pakketje met een Hawaii slinger en een gek hoedje. In dat pakketje kun je uiteraard ook wat lekkers doen om te snacken en te drinken tijdens de online borrel. Eenmaal tijdens de borrel kun je een aantal leuke online activiteiten doen, zoals hieronder vermeld staan. Uiteraard kan iedereen achteraf nakletsen en zo lang blijven hangen als ze zelf willen. Mocht er behoefte zijn om toch nog een spelletje te spelen met de mensen die overblijven, denk dan aan Skribbl, UNO of Snake.Io.

Pubquiz: Maak zelf een quiz met allerlei vragen die relevant zijn voor jouw bedrijf of voor kerst bijvoorbeeld. Deze vragen kun je uiteraard ook van internet plukken. Je kunt hiervoor tools gebruiken zoals kahoot, maar je kunt ook iedereen de antwoorden op een papiertje laten schrijven en deze later (gezamenlijk) nakijken. Hou het luchtig, waardoor de sfeer er lekker in blijft en het echt een feestje kan worden.

Escaperoom: Er zijn meerdere opties voor een leuke online escaperoom. Hierbij kan iedereen vanaf zijn of haar eigen laptop meedoen met de escaperoom. Door samen in een videogesprek te gaan kun je samenwerken om de escaperoom op te lossen en te “ontsnappen.” Uit ervaring kan ik zeggen dat dit erg leuk is. Mocht je met een grote groep zijn, is het leuker om de groep in kleinere groepjes op te delen. Zo zorg je dat iedereen actief mee kan doen. Deze online escaperooms kosten vaak wel geld, maar zijn dan ook echt wel erg leuk.

Bingo: Laat alle medewerkers hun eigen bingokaart maken door een raster te tekenen van 4 bij 5 en daar cijfers van 1 tot 60 op te laten schrijven. Maak van te voren een lijst van 60 producten die iedereen in huis heeft (koekjes, sokken, afwasborstel, wc papier, stoel etc.). Deze producten kun je ook halen van op deze website. Elk nummer hoort bij een object. Mocht iemand het gedraaide nummer op de kaart hebben staan, moet diegene dit object pakken en op de tafel leggen. Bij een volle kaart heb je bingo en moet je dus ook alle objecten verzameld hebben. Je moet deze objecten dan ook aan iedereen laten zien, om te bewijzen dat je echt bingo hebt en alle objecten verzameld hebt. Stel dat iemand iets echt niet in huis heeft, kun je zelf kiezen in hoeverre je creatieve alternatieven toelaat (bijvoorbeeld een pot doperwten i.p.v. appelmoes).

Bierproeverij: Laat iedereen een aantal biertjes halen of stel pakketjes samen met allerlei verschillende biertjes. Je kunt dit uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. Zorg voor wat lekkere hapjes erbij en wat informatie over de desbetreffende biertjes. Laat iedereen de biertjes proeven tijdens de uitleg van waar de biertjes vandaan komen en hoe ze gemaakt zijn. Lekker en leerzaam! 

Fysieke coronaproof opties

Daarnaast kun je proberen om wel iets fysieks te organiseren, zonder de maatregelen te breken. Uiteraard draagt iedereen dan eigen verantwoordelijkheid om zich aan de maatregelen te houden.

Drive-through: Maak een route voor de auto’s om te rijden en kleed deze leuk aan. Dit kan uiteraard in een kerst of winterthema, maar je kunt hier ook wat anders voor verzinnen. Je kunt de auto’s op verschillende punten laten stoppen, waar de werknemers eten krijgen of even uit mogen stappen (met de 1,5m in het achterhoofd natuurlijk) en een spelletje mogen spelen of iets dergelijks. Hier kunnen ze ook hun kerstpakket of een ander leuk cadeautje krijgen. Daarnaast is muziek ook een belangrijke factor, maak de sfeer door leuke liedjes toe te voegen aan de drive-through of zorg voor een bewegend beeld (filmpje, slideshow etc.) waar de medewerker voor kan stoppen en naar kan kijken.

Movie/gamenight: Als je een grote ruimte hebt, kun je een feestje houden op afstand. Zet dan de stoelen op gepaste afstand en doe de ramen open voor ventilatie. In deze opstelling kun je een pubquiz houden of een ander leuk spel spelen (weerwolven, geen ja geen nee geen uh). Ook kun je een leuke film kijken met wat lekkers te eten en te drinken.

Hopelijk kun je een van deze ideeën gebruiken om je werknemers toch een welverdiende leuke avond te geven tussen alle ellende door. In ieder geval wensen wij van PersonPlus jullie alvast een leuke coronaproof kerstborrel toe!

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.