Terras trends 2019

Terras trends 2019

Het lijkt wel lente! Hoewel februari een wintermaand is, gingen de temperaturen afgelopen week en weekend lekker de hoogte in. En jawel, de eerste terrassen stroomden al vol. Met de jas aan en uit de wind is het er al goed toeven. Een uitgelezen moment om eens te kijken wat de terras trends voor 2019 zullen zijn.

Meer rendement dankzij optimale inrichting van het terras

Het terras is voor horecaondernemers een echte omzetmaker. Met een aantrekkelijk en sfeervol uitziend terras kun je bij je klanten echt scoren. Aandacht besteden aan de inrichting, aankleding, verlichting en sfeer van je terras is dan ook een must. Potentiële klanten beslissen namelijk in een fractie van een seconde op welk terras ze willen zitten. Zit je in een omgeving met veel terrasjes in de buurt, dan moet je je kunnen onderscheiden van de rest. Met andere woorden, wat is de ‘stopkracht’ van jouw terras; waardoor stoppen klanten juist bij jouw terras?

Opdat jouw terras je zaak zo veel mogelijk omzet kan opbrengen, is het belangrijk goed na te denken over de inrichting ervan en het aantal (kostbare) vierkante meters die je tot je beschikking hebt, optimaal te gebruiken. Het gaat er om een evenwicht te vinden tussen een zo’n comfortabel mogelijke zitplek voor je gasten én een zo groot mogelijk aantal plaatsen. Hoe meer je klant zich op z’n gemak voelt, hoe langer hij / zij blijft. Dit houdt natuurlijk verband met de klandizie waar je je op richt: oud / jong, kleine of grote groepen, gezinnen / stelletjes, zakenmensen… en of de focus in jouw zaak meer op drinken of op lunchen / dineren ligt.

Een belangrijke factor bij de inrichting van je terras, zijn de aan- en afvoerroutes, zodat jouw medewerkers korte looplijnen hebben en snel bij de gasten kunnen komen. Dat komt je service, efficiëntie én rendement ten goede. Hou bij het bepalen van de looproutes ook rekening met de eventuele kinderwagens, boodschappentassen, rollators van gasten. Het is van belang dat jouw medewerkers geen hindernissenparcours moeten afleggen om de gasten te bedienen. Wat ook bijdraagt aan een efficiënte service zijn praktische afrekensystemen voor terras, zoals mobiele handhelds waarmee jouw personeel bestellingen kunnen opnemen en doorzenden naar bar / keuken.

Trends 2019

Consumenten willen zich graag op hun gemak voelen. Feel-good, duurzaamheid en gezondheid zijn steeds belangrijkere klantwensen waar je in je horecaonderneming rekening mee kunt houden. Dat kun je ook in de uitstraling van je zaak én je terras laten terugkomen.

Wanneer je toe bent aan nieuw terrasmeubilair, dan is het handig om de trends voor komend jaar te kennen. Maar naast de look en het comfort zijn ook praktische zaken zoals het gewicht, het volume en opslag (stapelbaar) goed om in beschouwing te nemen als je nieuw meubilair uitkiest. En als je een forse investering doet in je buitenmeubilair, dan is duurzaamheid (goede kwaliteit, slijtvastheid en bescherming tegen weersinvloeden) natuurlijk ook ontzettend belangrijk.

Eén van de trends voor komend seizoen is vlechtwerk, zowel in een retrolook als in een moderne uitvoering. Een andere trend is dat de grenzen tussen binnen en buiten vervagen: dit betekent dat het kleurgebruik en stijl van binnen zich nu ook steeds vaker naar buiten zal vertalen. Helemaal hip zijn bijvoorbeeld de kleuren koper en brons. De loungebanken van een paar jaar terug zijn nog steeds helemaal in, maar krijgen het gezelschap van borrelbanken: banken op de hoogte van een barstoel met daarbij hoge tafeltjes. Hi-tech doet ook haar intrede op het terras, bijvoorbeeld met tafelbladen met een geïntegreerd oplaadpunt voor mobiele telefoons. Of wat dacht je van automatisch verwarmende kussens. Dankzij de sensor, die voelt of er iemand op het kussen zit, kun je je gast efficiënt verwarmen én tegelijk comfortabel laten zitten. Ideaal voor de ochtenden en avonden wanneer het toch wat frisser is.

Jouw terras in topconditie

Op jouw terras mogen nog zo’n comfortabele, dure meubelen staan, maar als het geheel geen nette en onderhouden indruk nalaat, zullen klanten niet bij je stoppen. Repareer kleine schade aan het terrasmeubilair tijdig en vervang wat kapot is. Leeg de prullenbakken regelmatig en verzorg de planten in je plantenbakken. Train je personeel ook om glazen, flesjes en kopjes altijd snel op re ruimen, want een opgeruimd terras is gewoon aantrekkelijker. Niets zo vervelend dan wiebelende tafeltjes. Gooi de bierviltjes-techniek overboord en kies voor een veel ordelijkere oplossing, zoals zelf stabiliserende stelvoetjes.

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.