person-plus-hr-ondersteuning

HR Ondersteuning

Zeker in een periode van krapte op de arbeidsmarkt en vergrijzing, waarin het moeilijk is om aan goed horecapersoneel te komen, is het nóg belangrijker om voldoende aandacht te besteden aan HR.

Human Resource Management (HRM) betekent letterlijk: het sturen op menselijk kapitaal. HR draagt kwalitatief en kwantitatief zorg voor een goede personele bezetting om de doelstellingen van de organisatie op een adequate wijze te behalen. HR houdt zich bezig met alle zaken rondom instroom (werving & selectie), doorstroom (opleiding, training, beoordeling, loopbaanplanning) en uitstroom (ontslagzaken en pensioen) van medewerkers.

 

Zeker in een periode van krapte op de arbeidsmarkt en vergrijzing, waarin het moeilijk is om aan goed horecapersoneel te komen, is het nóg belangrijker om voldoende aandacht te besteden aan HR. PersonPlus biedt hierin een uitkomst. Wij ontlasten jou als drukke horecaondernemer van moeilijke zaken op het gebied van arbeidsvoorwaarden, opleiding en ontwikkeling van medewerkers, verzuim en ontslagzaken. We denken mee met een langetermijnvisie voor jouw personeelsbeleid zodat het strategisch beleid van jouw organisatie en personeelsbeleid op elkaar afgestemd zijn.

Wij zien personeel als ‘human capital’, als een bron van inbrengsten in plaats van een kostenpost. Wij geven je advies over hoe jij zo optimaal en efficiënt mogelijk je medewerkers in je bedrijf kunt inzetten. Dankzij een betere inzet en efficiënter gebruik van de mogelijkheden van jouw medewerkers kan je bedrijf niet alleen op kosten besparen maar ook betere prestaties neerzetten. Een belangrijk onderdeel hierbij zijn onze business intelligence tools, waarmee je niet alleen inzicht verwerft in alle actuele bedrijfsprocessen, waaronder ook alle personeelsvariabelen, maar ook actief kunt sturen om je bedrijf te optimaliseren. Bovendien geven we je advies over passende personeelsinstrumenten (HR tools) om meer uit jouw medewerkers en onderneming te halen.

Al je medewerkers elke maand op tijd uitbetalen en ervoor zorgen dat ze een correcte en overzichtelijke loonstrook ontvangen. Klinkt vanzelfsprekend, toch? Er gaat echter flink wat tijd inzitten om jouw salarisadministratie op orde te hebben én te houden. In samenwerking met onze partner Loondesk, zorgen we ervoor dat jouw personeel op een correcte en stipte verloning en salarisadministratie mag rekenen. Als je dat wilt, versturen wij de loonstroken zelfs voor je. Heb je een nieuwe werknemer aangenomen en snel een contract nodig? Ook dat regel je met PersonPlus! Je kunt het contract digitaal ondertekenen en het wordt meteen in het online dossier van jouw nieuwe medewerker geplaatst. Door de koppeling van je personeelszaken aan je salarisadministratie via het online werkgeversportaal van onze partner Loondesk, kun je al jouw HR zaken op één plek regelen. Dat geeft rust, overzicht en duidelijkheid.

Je kunt bij ons ook aankloppen voor advies op het gebied van (secundaire) arbeidsvoorwaarden, verzuim en re-integratie en verzuimverzekeringen. We geven je een overzicht van alle rechten en plichten die je als werkgever hebt, én de rechten en plichten van je medewerkers. We bieden je tevens makkelijk te gebruiken modelarbeidsovereenkomsten en formulieren voor een goed functionerings- en beoordelingsgesprek. Omdat persoonlijke ontwikkeling niet alleen steeds hoger op het prioriteitenlijstje van personeel staat, maar ook jouw horecabedrijf er alle baat bij heeft dat de kennis en vaardigheden van jouw personeel up to date zijn, bieden we ook meer dan 70 opleidingen aan. Zo kunnen jouw medewerkers altijd en overal aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. Dit doen we in samenwerking met New Heroes, de grootste specialist in online soft skills en leiderschapstrainingen voor horecamanagers en personeel.

Daarnaast krijg je als afnemer van het PersonPlus HR pakket nog een HR plan, waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van personeelsmanagement in relatie tot de horeca uitgebreid beschreven zijn. We geven je tips en advies over hoe je als horecaondernemers kunt inspelen op deze ontwikkelingen en leggen uit hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw personeelsbestand en –beleid staat als een huis.

Heb je verder nog HR gerelateerde vragen en / of (acute) problemen? Dan kun je terecht bij onze helpdesk. We zoeken het voor je tot op de bodem uit en komen snel bij je terug met een antwoord.

× Hoe kan ik je helpen?