Stijging minimumloon

Stijging minimumloon

Stijging minimumloon

Voor het eerst in ruim 50 jaar wordt het minimumloon extra verhoogd. Vanaf volgend jaar zal het wettelijk minimumloon (WML) in 3 stappen verhoogd worden, samen met de AOW, bijstand en WaJong. Dit omdat er sprake is van een dusdanig hoge inflatie dat ingrijpen noodzakelijk is. Het kabinet hoopt op deze manier de koopkracht van medewerkers te kunnen vergroten.

De stappen

Naast de stijging van het minimumloon vanaf 1 juli 2022, stijgt in 2023 het minimumloon met 2,5% naar € 11,94 per uur (bruto)*. In totaal zal het minimumloon in 3 stappen stijgen, met een stijging in 2023, 2024 en 2025. De eerste stijging zal 2,5% bedragen en in totaal zal het minimumloon met 7,5% stijgen. Dit betekent dus dat het minimumloon in 2025 7,5% hoger zal zijn dan nu, met een verwacht uurloon van € 13,18 per uur (bruto)*. Deze bedragen kunnen per branche verschillen, afhankelijk van wat afgesproken is in de CAO.

Van per maand naar per uur

Momenteel is het minimumloon gebaseerd op een werkweek van 40 uur. Dit betekent dat een werknemer die bijvoorbeeld 32 uur per week werkt, een hoger uurloon krijgt dan iemand die wel 40 uur per week werkt. Vanaf 1 januari 2024 zal dit niet meer het geval zijn. Ook het maandloon wordt dan op uurbasis berekend, waardoor een medewerker ongeacht het aantal gewerkte uren hetzelfde uurloon zal gaan verdienen. Dit is besloten in het coalitieakkoord.

Voor jou geregeld!

Heb je vragen over welke invloed dit heeft op jou? Neem dan contact op met jouw contactpersoon op de salarisadministratieafdeling van PersonPlus. Tegen de tijd dat de stappen daadwerkelijk geïmplementeerd worden, zullen zij jou hier uiteraard bij helpen. Heb je geen salarisadministratie via PersonPlus maar wil je wel dat wij jou hierbij helpen? Kijk dan hier voor meer informatie of neem contact op via 0113-405680 of mail naar sales@personplus.nl.

*(bij een 36-urige werkweek, vanaf 21 jaar)

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.