Alles over verplichte vrije dagen

Alles over verplichte vrije dagen

Alles over verplichte vrije dagen

Het is alweer zover! In de maanden april, mei en juni staan de feestdagen weer voor de deur. Tijdens de opkomende feestdagen, het lentezonnetje dat zich steeds meer laat zien, maar ook de bijpassende drukte, kan het wel eens voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Terwijl jij je lekker bezig houdt met alle voorbereidingen die getroffen moeten worden om de drukte op te kunnen vangen, zetten wij voor jou alle geldende wet- en regelgeving tijdens deze bijzondere dagen overzichtelijk op een rijtje. Want wanneer is er nou bijvoorbeeld sprake van doorbetaling op een officiële feestdag?

Officiële feestdagen 2022

Nieuwjaarsdag Zaterdag 1 januari 2022
Goede vrijdag Vrijdag 15 april 2022
Eerste paasdag Zondag 17 april 2022
Tweede paasdag Maandag 18 april 2022
Koningsdag Woensdag 27 april
Bevrijdingsdag Donderdag 5 mei 2022
Hemelvaartsdag Donderdag 26 mei 2022
Eerste pinksterdag Zondag 4 juni 2022
Tweede pinksterdag Maandag 5 juni 2022
Eerste kerstdag Zondag 25 december 2022
Tweede kerstdag Maandag 26 december 2022

We willen daarom even terugblikken op het blog van vorig jaar, waar wij alle belangrijke onderwerpen rondom de rol van de wet, cao, vakantie-uren, verplichte vrije dagen en het werken op een feestdag in kaart brengen. Ook niet geheel onbelangrijk, hoe ga je om met een parttimer die door zijn standaard werkdagen, nooit betaald vrij krijgt op bepaalde feestdagen. Je leest het allemaal terug in deze blog!

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.