Topprestaties door teamtraining

Topprestaties door teamtraining

Hoe goed ken je je collega’s? Wat kun je waarderen aan elkaar en waar erger je je juist aan? Misschien kunnen jullie wel beste vrienden zijn, maar is samenwerken vrijwel onmogelijk. Hoe komt dat? Dit soort inzichten verkrijg je doormiddel van teamtrainingen.

Niemand is helemaal hetzelfde, zowel op persoonlijk vlak als op de werkvloer en dat is maar goed ook. Iemand die graag de leiding neemt heeft volgers nodig en iemand die graag volgt heeft een leider nodig. Iemand die heel gestructureerd werkt kan een creatieve geest nodig hebben en een chaotische creatieveling kan iemand met structuur nodig hebben. Wanneer je jezelf én je collega’s echt kent, ben je als team in staat om topprestaties te leveren. En dat bereik je met teamtrainingen!

Waar te beginnen?

De eerste stap is het benaderen van een professionele organisatie op het gebied van teamtrainingen. Probeer niet zelf iets te verzinnen, wat al door veel verschillende organisaties is gedaan. Een daadwerkelijk professionele organisatie die al vele teamtrainingen heeft gegeven, heeft geleerd van iedere ervaring en heeft daarmee de trainingen geoptimaliseerd. Zo’n training is de investering waard.

Vervolgens gaan jij en je collega’s een test maken over jullie persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Hoe eerlijker je de test invult, hoe accurater de resultaten zullen vertellen wat jouw drijfveren en weerstanden zijn.

Als je jezelf hier niet in herkent, moet je nagaan waarom je jezelf hier niet in herkent. Want het kan zo zijn dat je een totaal ander persoon bent op de werkvloer, dan bijvoorbeeld op de sportvelden. Ga daarom het gesprek aan met je collega’s, deel de uitslag en je mening over de uitslag. Misschien herkennen zij de resultaten wel in jou en was je je al die tijd onbewust van je eigen handelen. Geen uitslag is goed of fout, het is de manier hoe je met de resultaten omgaat die echt belangrijk is.

Inzichten

Nadat je alles over jezelf hebt geleerd is het van net zo groot belang om ook iets te leren over je collega’s. Want alleen dan ben je in staat om samen topprestaties te leveren. Vergelijk je resultaten met die van de collega’s: Waar vullen jullie elkaar goed mee aan, Waardoor kan er frustratie ontstaan in omgang met elkaar, Welke kwaliteiten van de ander heb jij minder, maar zijn wel van belang voor jouw werk?

Door actief met deze vragen aan de slag te gaan creëer je niet alleen een prettige en eerlijke werkomgeving. Maar ook een team wat op elkaar is ingesteld. Wanneer je irritatie voelt opkomen in omgang met een collega weet je waar die irritatie vandaan komt. En geloof het of geloof het niet, dat is vaak al genoeg om de irritatie te laten verdwijnen!

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.