Corona en horecazaak: Wat te doen?

Corona en horecazaak: Wat te doen?

Het is een bijzondere en moeilijke tijd voor iedereen. Nu de maatregelen van de overheid verlengd zijn tot en met 28 april, betekent dit dat de horeca voorlopig ook nog gesloten blijft. Hoe kun je als horeca ondernemer inspelen op de coronacrisis? In dit blog geven we jou enkele  tips.

Een van de opties is om een menukaart op te stellen met enkele gerechten en een thuisbezorgd service op te zetten. Zet enkele van je medewerkers in die nu niet kunnen werken en laat ze de maaltijden thuis bij de klanten bezorgen.

Probeer ook in te spelen op Pasen dat er aan komt. Normaal is dit een drukke periode voor de horeca. Bedenk een leuke actie en bezorg de paasbrunch aan huis! Een andere manier om klanten te trekken is door middel van een leuke actie. Denk bijvoorbeeld aan een actie zoals “Het 4e gerecht voor de halve prijs’’.

Een andere mogelijkheid is om een afhaalservice te openen. In plaats van het eten thuis te bezorgen, kunnen mensen het eten afhalen. Let wel op dat de coronamaatregelen, zoals 1.5 afstand, in acht genomen worden.

Daarnaast horen we ook volop dat het uitschrijven van waardebonnen of cadeaubonnen een goed idee is. En dat is het zeker. Let alleen wel op. Hier zitten namelijk ook nadelen aan. Als je nu vele waardenbonnen uitschrijft, heb je inderdaad een inkomen deze periode. Echter betekent dit ook dat wanneer de horeca weer open mag en iedereen massaal zijn of haar waardebonnen inlevert, er dan geen inkomen is.

Dit kun je oplossen door creatief te zijn met de waardebonnen. Dit kan bijvoorbeeld door de waardebon specifiek te maken. Geef mensen waardebonnen voor bijvoorbeeld koffie met gebak, een borrel of een lunch. Een andere mogelijkheid is om waardebonnen te maken van grote bedragen, bijvoorbeeld €500. De kans is groot dat klanten dit niet in een keer zullen uitgeven, waardoor mensen terug blijven komen.

Een andere creatieve oplossing is om, online tutorials te gaan geven. Denk bijvoorbeeld aan online kooklessen. Doordat mensen thuis moeten blijven, hebben ze extra vrije tijd. Een mooie gelegenheid dus om wat beter te leren koken. Zo kun je bijvoorbeeld een lijst maken met recepten die tijdens de kookles aanbod komen en mensen zouden zich hiervoor kunnen inschrijven.

Als laatste kun je de tijd natuurlijk nu gebruiken om wat achterstallig onderhoud te plegen aan jouw horecazaak: alles eens flink boenen, in de verf zetten, je terras zomer klaar maken.. én hier kun je uiteraard jouw medewerkers voor oproepen om hierbij te helpen. Zo blijven jouw medewerkers ook nog betrokken bij de zaak. Tip: laat je koks vanuit huis werken aan een nieuwe menukaart. Zodra de horeca dan weer open kan kun je weer knallen met jouw horecazaak!

 

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.