Alternatieven voor Thuisbezorgd

Alternatieven voor Thuisbezorgd

Alternatieven voor thuisbezorgd

14 juli heeft Thuisbezorgd het percentage wat je als ondernemer af moeten dragen wéér verhoogd. Je moet nu 14%(!) per bestelling afdragen, in plaats van de 6% een paar jaar geleden. Kleine horecazaken hebben dus niet alleen te maken met de klappen van corona, inflatie en personeelstekort maar ook met de steeds stijgende bedragen die ze aan Thuisbezorgd moeten betalen. Omdat er weinig alternatieven zijn, en Thuisbezorgd dus een soort monopoly heeft, kun je er als ondernemer weinig aan doen. Toch? Nee! Wij vertellen je welke mogelijkheden er zijn om toch je heerlijke maaltijden de bezorgen zonder de “hulp” van platformen als Thuisbezorgd.

Andere platformen

Verschillende bekende namen bieden dezelfde service als Thuisbezorgd (denk aan Deliveroo of UberEats), maar als je naar de bedragen kijkt die je dan per bestelling afdraagt valt Thuisbezorgd nog wel mee! Er zijn ook heel veel platformen die vergelijkbare diensten bieden als Thuisbezorg, maar voor een veel lager percentage. Hieronder vind je een lijst met deze bedrijven. (Bron: webhosters)

  • Eten.com – 6% commissie
  • Restaurantapp – € 58,50 per maand
  • FoodNu – vanaf € 25 per maand
  • Thuiseten.nl – 6% commissie
  • Sitedish – € 30 per maand

Het nadeel hiervan is echter dat de meeste consumenten dusdanig gewend zijn eten te bestellen bij Thuisbezorgd, dat het voor een bedrijf catastrofaal kan zijn om geheel van Thuisbezorgd af te stappen.

Je eigen website

Daarom is het een hele goede optie om de mogelijkheid tot bestellen te geven op je eigen website! Het ombouwen van je website tot een webshop is relatief makkelijk, dus op lange termijn is dit erg voordelig! Je kunt Thuisbezorgd aanhouden naast de website, maar je kunt het bestellen via jouw website natuurlijk wel stimuleren! Dit kun je doen door bijvoorbeeld een kleine korting te bieden, de prijzen op Thuisbezorgd iets hoger te maken of door geen bezorgkosten te rekenen. Dit is voor jou goedkoper dan het percentage wat je af moet dragen aan Thuisbezorgd en voor de klant voordeliger. Win win dus!

Alternatieven van ondernemers zelf

Er zijn ook voorbeelden van steden die er he-le-maal klaar mee zijn, en hun eigen platform oprichten! In Tilburg hebben 15 restaurants in 2018 hun krachten gebundeld en zijn NeemMee.nl begonnen. Een ander voorbeeld is Bezorgland, met aangesloten bedrijven door heel Nederland. Op HelleFood kun je bestellen bij alle bezorgrestaurants in Hellevoetsluis. Kijk dus vooral eens in jouw omgeving welke alternatieven er zijn!

Koninklijke Horeca Nederland werkt ook samen met een vergelijkbaar platform: Bistroo.com. Hier betaal je maar 5% commissie en grote spelers als Subway zijn hier ook bij aangesloten.

Hopelijk kun jij met een van deze tips je lasten iets verlichten door minder commissie te hoeven betalen aan grote spelers als Thuisbezorgd en Deliveroo. Heb jij nog goede tips waar andere kleine horecazaken wat aan kunnen hebben? Laat het ons weten via anouk@personplus.nl of via onze social media! Want als mkb’ers in de Horeca moeten we elkaar helpen waar nodig, het is ten slotte al zwaar genoeg.

PersonPlus spant zich in om de inhoud van haar blogs zo actueel mogelijk te houden. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud onvolledig, verouderd en/​of onjuist is. Er kunnen geen rechten aan de door PersonPlus verstrekte informatie worden ontleend. PersonPlus is niet aansprakelijk voor schade welke kan ontstaan als gevolg van onjuiste of incomplete informatie op de website.