Wie kent het begrip detailhandel vandaag de dag niet? De door iedereen geliefde winkelstraat in de binnenstad van elke middelgrote stad, gevuld met winkels van lokale ondernemers, landelijke ketens en buitenlandse spelers. Deze “Urban Jungle” vormt het speelveld van jou, de ondernemer.

Aanpassingsvermogen

Met jouw producten, marketing en personeel zorg je ervoor dat binnen de winkelstraat een gevarieerd beeld de standaard vormt. Maar we zouden liegen als we niet erkennen dat de bakstenen winkel steeds zeldzamer wordt, zeker voor lokale, middelgrote ondernemingen. Met de opkomst van het internet en grote internationale ketens is de uitdaging groter dan ooit. Het vraagt enorme flexibiliteit en aanpassingsvermogen van de lokale ondernemer én zijn personeel..

‘Met de opkomst van het internet en grote internationale ketens is de uitdaging groter dan ooit.’

Detailhandel

Sinds de crisis in 2008 is de detailhandel gestaag bezig aan een opmars wat betreft omzet en bezoekersaantallen. Zelfs de coronacrisis zorgde slechts één maand voor een krimp binnen de sector. Hierbij dient opgemerkt te worden dat veel van deze groei wordt gerealiseerd in twee gebieden; online en gespecialiseerde detailhandel.

Jij als ondernemer

Jij als ondernemer binnen deze uitdagende sector weet als geen ander hoe je jouw onderneming runt. Je producten, marketing en personeel zijn zo op elkaar afgestemd dat jouw zaak of zaken een begrip in de winkelstraat zijn. Jouw team(s) zijn een geoliede machine die ervoor zorgen dat elke klant zich welkom voelt binnen jouw zaken. Ze adviseren, helpen en steunen de klant daar waar nodig. Ook zorgen ze ervoor dat de zaak altijd piekfijn voor de dag komt, klaar om weer nieuwe klanten te helpen. Maar wat als er iets gebeurt met jouw personeel? Als ze ziek worden, of niet meer willen werken? En hoe zorg je ervoor dat hun salaris altijd kloppend en tijdig wordt uitbetaald?

Specialisatie

Waar jij je als ondernemer specialiseert in jouw producten, specialiseren wij ons in personeelszaken. We nemen je de zorgen rondom loonadministratie, ziekteverzuim, juridische vraagstukken of HR gerelateerde zaken uit handen en doen dit voor je. Op die manier zorgen we er samen voor dat jij je bezig kan houden met datgene waar je goed in bent, ondernemen binnen de Urban Jungle van de detailhandel. Dát is PersonPlus, de externe personeelsafdeling van het MKB.

Benieuwd naar de kosten? Bekijk onze tariefkaart of

Bereken jouw voordeel!