Een gevalletje mannengriep, of toch serieuze uitval van werknemers? Verzuim- en Arbobegeleiding zijn zaken waar je liever niet aan denkt en liever ook niet mee te maken hebt. Jij zorgt immers voor een gezonde werksfeer en fitte medewerkers. Maar als ondernemer ontkom je er niet aan dat jouw werknemers af en toe uitval hebben door ziekte of andere medische redenen. Als dit dan gebeurt, dan wil je dat dit goed en netjes verzorgd wordt. Want als langdurig verzuim niet goed geregeld is, kun je er goed ziek van worden als ondernemer. Daarnaast is het als werkgever wettelijk verplicht om aangesloten te zijn bij een arbodienst. Ook dat regel je snel en gemakkelijk via PersonPlus!

………………………………………………………………………………………….Verzuim en arbobegeleiding

.

Begeleiding rondom verzuim

Wanneer jouw medewerker ziek is, gaan wij vanaf het eerste moment voor je aan de slag. Onze verzuimexperts zorgen ervoor dat de medewerker gebeld wordt om te vragen hoe het gaat en hoe lang de medewerker denkt ziek te zijn. Daarnaast melden wij de medewerker ziek bij de verzekeraar. Dat scheelt jou tijd en energie, wat je goed kan gebruiken want bij een zieke medewerker draait de zaak gewoon door. Blijft de medewerker voor langere tijd thuis? Dan wordt de medewerker aangemeld bij de arbodienst. Omdat niemand voor de lol ziek thuis zit, sturen we ook een kaartje met onze welgemeende beterschapswens. We verzorgen alle begeleiding rondom verzuim voor zowel de werkgever als de medewerker. Hier hoort het maken van een plan van aanpak en hulp rondom re-integratie ook bij. Alles om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers weer zo snel mogelijk helemaal boven Jan zijn, of Ingrid, of Peter. Bekijk hier wat een zieke medewerker precies kost.

Het gehele ziekteproces

We zijn voor jou dus de spil in het ziekteproces tussen medewerker, arbodienst, verzekeraar en natuurlijk jijzelf. We zorgen ervoor dat het ziekteproces zo spoedig mogelijk verloopt en dragen zorg voor alle aspecten binnen dit proces. En wat helemaal geweldig is, is dat wanneer wij ook jouw salarisadministratie doen, we ook alle administratieve handelingen binnen de salarisadministratie voor je regelen. Dan hoef jij je geen zorgen te maken over het ziekteproces van jouw medewerker, dat doen wij voor je!

Registratie bij de RNVC

Per 2024 staan al onze casemanagers verzuim die de opleiding Crov®, Rccm® en/of Rcmt® hebben gevolgd, geregistreerd bij de Registerberoepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Case- en caremanagers (RNVC®).

Registratie waarborgt dat onze casemanagers het complexe vak van casemanager beheersen, op de hoogte zijn van actuele wet- en regelgeving en continu werken aan hun vakinhoudelijke kennis en vaardigheden.

Deze titels mogen uitsluitend gevoerd worden door de registerleden van de RNVC. Het keurmerk is beschermd door inschrijving bij het Benelux-Bureau voor intellectuele eigendom. De register casemanager conformeert zich aan de Ethische Gedragscode van de RNVC®. In de uitvoering van hun taken toont de geregistreerde casemanager integriteit, eerlijkheid, betrouwbaarheid, gelijke behandeling en openheid naar alle betrokkenen gedurende het verzuimproces. Zo ben jij er zeker van dat de verzuimbegeleiding bij PersonPlus in goede handen is!

 

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van verzuim en arbo? Neem dan contact met ons op via mail, telefoon of WhatsApp.

Bereken eenvoudig jouw tarief!

Laat je gegevens achter voor meer informatie!


Benieuwd naar de kosten? Bekijk onze tariefkaart of

Bereken jouw voordeel!